Holep Yöntemi Her Prostat Ameliyatı Olacak Hastaya Önerilebilir Mi?

Holep Yöntemi Her Prostat Ameliyatı Olacak Hastaya Önerilebilir Mi?

Holep aslında büyük prostatlarda kapalı yapılan yönteme tam olarak çıkarılamadığı için arayışlar neticesinde çıkmıştır. Yaklaşık son 10 yılda Avrupa da ve Amerika da artık rutin kullanıma giren Holep Yöntemi tüm kılavuz kitaplarında da 80 gr. Prostatın üzerindeki mutlaka birinci tercih olarak önerilmektedir.

Holep mi yoksa turp yöntemi mi daha avantajlıdır?

Holep mi yoksa turp yöntemi mi daha avantajlıdır?

Holep Ameliyatı aslında TUR prostatın alternatifi olarak çıkmıştır. TUR prostatta büyük prostatlarda özellikle tam olarak doku çıkartılamıyordu. Doku çıkartılamadığı için de nüks etme ihtimali daha fazlaydı.
O yüzden prostat hastalarında tüm prostat büyüklerinde Holep uygulanabilir. Ama özellikle belirtmek lazım ki 80 gr.’ın üzerinde mutlaka birinci tercih olarak açık prostatın alternatifi olarak tercih edilmelidir.

Holep yöntemi sonrasında prostat büyümesi tekrarlar mı ?

Holep yöntemi sonrasında prostat büyümesi tekrarlar mı ?

Holep ameliyatında açık ameliyattaki gibi prostatı kapsülü ile adenomu yani bir portakal gibi düşünürsek kabuğu ile içerisinde büyüyen dokuyu tamamen çıkardığımız için tekrarlama riski yoktur.
Holep ameliyatında biz kapsülünden prostatı tamamen lazerle sıyırıp çıkardığımız için hiç doku bırakmıyoruz. Doku bırakılmadığı içinde nüks olma ihtimalı çok düşükdür.
Holep Ameliyatında doku tamamen çıkarılmış olduğundan dolayı, ileriki senelerde tekrar büyüme çok nadirdir.

Holep Yöntemi Kimlere Önerilir ?

Holep Yöntemi Kimlere Önerilir ?

Holep ameliyatı prostat ameliyatı olacak hastaya kesinlikle önerilebilir. Ancak dediğimiz gibi kılavuz kitaplarında 80 gr. In üzerinde bir prostat varsa ve elimizde Holep gibi bir alternatifimiz var ise mutlaka birinci tercih olarak Holep ameliyatını düşünmeliyiz. 80 gr. dan küçük prostatlar da ise yine kesinlikle tercih edilebilir. Biraz önce dediğimiz gibi prostatı tamamen çıkardığımız için tüm büyüklüklerdeki prostatlarda çok rahatlıkla uygulanabilir ve sonrasındaki hastanın ayağa kalkma süresi, sosyal hayatına dönme süresi, kanama riskinin düşük olması nedeni ile son yıllarda çok daha fazla tercih edilen bir yöntem olmuştur.

Yorum ekle