Holep Yöntemi

Prostat büyümesi tedavisi, ilaç tedavisi ve prostat büyümesi ameliyatı ile yapılır. Etkili ilaçların keşfiyle prostat büyümesinin ortaya çıkardığı işeme şikayetleri günümüzde giderilebiliyor. Bu sebeple gereksiz yere yapılan ameliyatların sayısı önemli ölçüde azalmıştır. Prostat büyümesi ameliyatında ise sıkışan idrar kanalı rahatlatılır. Bu sayede işeme şikayetlerinin giderilmesi amaçlanır.

Bu bağlamda HoLEP ameliyatı günümüzde ön plana çıkmaktadır. HoLEP iyi huylu prostat büyümesinde idrar kanalına girme ile uygulanmakta olan kapalı yöntem ( endoskopik ) ameliyattır. HoLEP’in açılımı Holmiyum lazer ile yapılan Prostat Enükleasyonu isimli cerrahi tekniktir.

HoLEP lazerle çok iyi kanama kontrolü sağlanır. Ameliyat sonrası kanamalar yok denecek kadar azdır. HoLEP´te kullanılan lazerin etki ettiği doku derinliği çok azdır (sadece 0,4 mm). Bu nedenle sertleşmeyle ilgili sinirlere zarar verme olasılığı yoktur. Bu sayede hasta sonradan ereksiyon problemleri yaşamaz. HoLEP her büyük-küçük her prostata rahatlıkla uygulanabilir (100 cc´den 300 cc´ye varan). Oysa diğer yöntemlerde doku büyüklüğü ameliyat süresini artıran, başarısını sınırlayan önemli bir faktördür. HoLEP hastanın erkenden evine ve günlük rutinine dönmesini sağlar. Hastanede kalış kısa ve sorunsuzdur.

HoLEP Bursa 30 Gr ve üzeri prostat boyutlarında uygulanmakla beraber özellikle 80 Gr üzerinde olan hastalarda diğer tekniklere göre oldukça üstün bir durum gözlemlenmektedir. Holep Bursa sayesinde hastalarımız mutluluğa erişmektedir.

HoLEP´te kabuğundan sıyrılarak mesaneye atılan adenom, ´morsellatör´ adlı bir cihaz yardımı ile adeta ´kıyma´ haline getirilerek dışarı alınır. HoLEP kan sulandırıcı kullanan, kalp ve akciğer hastalığı olan hastalarda da rahatlıkla uygulanabilir.

İyi huylu prostat büyümesi, iç idrar kanalını (üretra) saran prostat dokusunun büyümesi anlamına gelir. Büyüyen bu dokulara prostat adenomu adı verilir. Prostat adenomu ile prostatın dış zonu (periferik zon) arasında bir kapsül bulunur. Buna cerrahi kapsül adı verilir. Iyi huylu prostat büyümesi için uygulanan ameliyatlarda prensip olarak bu kapsülün içinde bulunan prostat adenomu çıkartılmaktadır. Biz buna enükleasyon diyoruz. Daha sonra mesane (idrar torbası) içerisine atılan prostat dokuları morselatör (doku kesme makinası) yardımıyla kıyma makinasına benzer şekilde küçültülerek vücut dışına çıkartılır. Çıkarılan prostat parçaları patolojik inceleme için patoloji laboratuvarına gönderilir.

Daha fazlası için firmamızın iletişim sayfasında yer alan numaralarından bize ulaşabilirsiniz.

1 Yorum Yap

  • ekleyen Rasim Kaya
    Gönderildi 6 Eylül 2020 18:10 0Likes

    Ameliyatimi basari ile gerceklestiren Mesut hocama en icten tesskuler Allah ona uzun omur versin Iyi ki varsin hocam

Yorum ekle